Op zoek naar een acupuncturist Gouda?

Heb je last van lichamelijke of geestelijke klachten? Een acupuncturist Gouda kan jou op een natuurlijke manier helpen bij het verminderen van jouw klachten. Deze behandeling komt oorspronkelijk uit China en wordt al 3000 jaar gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bij een behandeling worden dunne naalden in de huid gestoken. Dit gebeurt niet op willekeurige plekken, maar hele specifieke punten waar de zenuwen en spieren samenkomen. Dit worden ook wel acupunctuurpunten of meridianen genoemd. De wetenschappelijke verklaring is niet helemaal helder, maar de positieve effecten van acupunctuur hebben zich door onderzoeken al wel bewezen. Ben je benieuwd naar wat een acupuncturist in Gouda voor jou kan betekenen? Lees dan verder.

Hoe werkt een acupuncturist in Gouda?

In ons lichaam gebeurt er van alles wat we niet met het blote oog kunnen zien. In ons lichaam bevinden zich verschillende energiebanen die in elkaar overlopen. Bij lichamelijke of geestelijke klachten zijn deze energiebanen verstoord geraakt. Hierdoor kan energie niet meer vrij stromen en dan krijg je blokkades. Dit kan tot uiting komen in de vorm van vermoeidheid, spanningsklachten of hoofdpijn. Hoewel de oorzaak hiervoor kan verschillen, kan een acupuncturist Gouda jou helpen om deze klachten te verminderen. Misschien heb je al verschillende manieren of medicijnen geprobeerd, maar lijkt niets echt te werken. Of ben je op zoek naar een natuurlijke manier om jouw symptomen aan te pakken? In dat geval kan deze behandeling echt uitkomst bieden. Er zijn nagenoeg geen nare bijwerkingen, waardoor een acupuncturist Gouda een veilige behandeling geeft.

Toepassing van acupunctuur in het westen

In Nederland zijn we ook al een aantal eeuwen terug geïntroduceerd aan acupunctuur. Naar verluidt is deze behandeling in de 16e eeuw naar Nederland gekomen, toen schepen van de VOC nog vanuit Nederland naar het Verre Oosten vertrokken. In de jaren ’70 is het grote publiek ook voorgesteld aan acupunctuur door de invloed van media.  Een Amerikaanse journalist, James Reston, was in Peking voor een acute blindedarmontsteking behandeld met een acupunctuurbehandeling. Dit kwam groots in het nieuws in de New York Times, waar hij voor publiceerde. The Journal of American Medical Association heeft in deze tijd ook onderzoeken gepubliceerd over de effecten van acupunctuur, waardoor deze behandelingsmethode erg in populariteit is gestegen.

Waar kan een acupuncturist Gouda jou bij helpen?

Een acupuncturist Gouda kan jou bij vele verschillende klachten en ziektebeelden helpen. Uit vele onderzoeken is deze behandelingsmethode effectief gebleken. Acupunctuur wordt vaak ingezet bij hoofdpijnklachten, aandoeningen aan gewrichten of de wervelkolom, problemen met menstruatie en onvruchtbaarheid en maag-darm klachten. Daarnaast zijn er ook vele psychische klachten waarbij een acupuncturist in Gouda jou kan helpen. Heb je bijvoorbeeld last van spanningsklachten en voel jij je vaak overprikkeld? Of voel jij je vaak somber en onrustig? Acupunctuur kan helpen om de balans in jouw lichaam en geest weer te herstellen. Op deze manier zal je meer energie en helderheid ervaren, zodat jouw mentale veerkracht wordt verhoogd. Voor een betrouwbare acupuncturist Gouda hoef je gelukkig niet ver te zoeken, die vind je snel bij Acupuncturisten Overzicht. Via jouw huisarts kan je een verwijzing krijgen, en met een aanvullende verzekering kan deze alternatieve geneeswijze in sommige gevallen zelfs vergoed worden.

Add a Comment

Your email address will not be published.