Wat is Hijama therapie?

Het woord Hijama is afgeleid van “Hajm” wat zuigen betekent. Bij deze vorm van therapie worden de cupping glazen of plastic koppen op de huid geplaatst. De cupping trekt zich vacuüm op de huid en worden de meridianen ontdaan van bepaalde stagnaties en bevorderd het de doorbloeding. De Hijama techniek kan terug herleid worden naar de Egyptenaren die deze techniek al eeuwen geleden gebruikte. 

Voordelen van Hijama

De Hijama therapie is erop gericht om het lichaam te ontdoen van giftige stoffen. Ook is dit een oplossing voor naarmate wij ouder worden. Deze giftige stoffen kunnen we halen uit de volgende dingen:

  • Onze dagelijkse levensbehoeftes zoals voedsel, huishoudelijke producten en water
  • Verontreinigde lucht
  • Bepaalde ziektes en ongevallen
  • De giftige stoffen die ontstaan bij onze geestelijke gesteldheid, zoals woede, spanning en depressie. 

Zoals eerder gezegd werd hebben de giftige stoffen een negatieve invloed. Zo raakt u kwetsbaarder voor infecties en vatbaarder voor bepaalde ziektes, zoals diarree of hoofdpijn. Dit komt doordat de giftige stoffen belangrijke stoffen zoals mineralen en zuurstof blokkeren. De Hijama en cupping therapie is er dan ook preventief gericht, zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Het niet tijdig laten genezen van uw lichaam kan leiden tot chronische klachten zoals diabetes, migraine of hartkwalen. Wanneer Hijama cupping gedaan wordt op de 17e, 19e of 21e dag volgens de islamitische kalender, zal het genezing geven aan elk soort ziekte. 

Soorten Hijama cupping 

Wet cupping

Deze vorm van cupping trekt de huid vaccuum en valt dit onder de sunnah van onze profeet. Nadat cupping verwijderd wordt van de huid worden er kleine prikjes in de huid gemaakt. Vervolgens wordt de cup weer op de huid geplaatst, waarna het bloed uit de huid komt.

Add a Comment

Your email address will not be published.