Hoe voorkom je dure bezoeken aan de tandarts

Twee keer per jaar naar de tandarts lijkt mee te vallen zou je zeggen, toch? Niet als je elke keer geboord moet worden omdat je voor de zoveelste keer gaatjes hebt, of je hebt ineens iets anders wat met spoed gelijk opgelost moet worden want anders heb je pech. Kun je dure bezoeken aan de tandarts dan ook eigenlijk wel voorkomen? Ja, dat kan zeker. Maar hoe?

Een duur bezoek

De tandarts kost over het algemeen wel veel geld in vergelijking met hoe lang ze nou daadwerkelijk bezig zijn. Maar dan heb je het alleen over een controle, waarom is het dan zo duur als ze gelijk wat moeten repareren of opvullen? Eigenlijk komt dit door de kosten die een tandarts al heeft gemaakt toen hij / zij de opleiding voor tandheelkunde volgde en vervolgens nu ook nog is een pand moeten betalen omdat zij anders niet kunnen werken. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken waarom tandartsen zo duur zijn, maar dat is niet voor nu. 

Hoe voorkom je dit?

Een duur tandarts bezoek is meestal omdat er dan van alles gedaan moet worden buiten de controle om en misschien moet je zelfs wel naar de mondhygiënist. Je kunt het misschien wel voorkomen hoor, die dure bezoeken. Maar hoe dan? Nou als je nu eens minimaal twee keer per dag, 2 minuten je tanden poetst en daarbij af en toe nog flost en gebruik maakt van een tandenstoker, zal een controle voor jou dan ook alleen bij een controle blijven. Goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook kennelijk dus voor je portemonnee. Want ja, als je nu eenmaal je tanden goed schoonhoudt zal een controle ook alleen een controle blijven.

Goede tandarts

Een goede en vooral eerlijke tandarts zal al een hoop schelen, ook in kosten. Sommige zijn een beetje oplichters om het zo te zeggen en maken van elk moment gebruik om weer extra geld te verdienen. Zo maken ze bijvoorbeeld bij elke controle een foto van je gebit om te kijken of het nog goed gaat. Lijkt mij niet helemaal nodig en hup, kost allemaal weer extra geld. Kies dan ook een goede en eerlijke tandarts die je niet met allemaal dingetjes opstrijkt. Ben jij op zoek naar een Tandarts in Almere? Ga dan eens kijken naar Your Dental en wie weet is dit jouw perfecte tandarts.

Add a Comment

Your email address will not be published.