Waar let je op bij het kopen of huren van een seniorenwoning?

Bij het kopen of huren van een seniorenwoning komen andere zaken kijken dan bij het kopen van een normale woning. Maar wat zijn nou zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het kopen of huren van een seniorenwoning.

 

Benedenwoning

Allereerst is het verstandig om te gaan kijken naar een woning op de begane grond. Meestal krijgen senioren op oudere leeftijd last van hun gewrichten het is hierom verstandig om te kiezen voor een benedenwoning zodat er gebruik van de trap niet meer nodig is. Als het door omstandigheden toch niet mogelijk is om een benedenwoning te krijgen is het de zaak dat je er voor zorgt dat alle belangrijke spullen zich bevinden op de zelfde verdieping, dus zorg er dan voor dat de keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer zich allemaal op de begane vloer bevinden.

 

Badkamer

Op latere leeftijd zult u meer last krijgen van fysieke ongemakken, het is daarom belangrijk dat je bij het kiezen van je woning kiest voor een ruimere badkamer. In een ruimere badkamer is het gemakkelijker om ruimte te creƫren voor een douchestoeltje of zitje. Daarnaast is het in een ruime badkamer makkelijker om je te bewegen met een rollator dan in een kleinere badkamer. Het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat in de seniorenwoning alleen de noodzakelijke spullen worden ingericht vanwege de ruimte. Door de ruimte zo ruim mogelijk te laten vergroot de kans op gemak in de seniorenwoning.

 

Aanbod

Het is natuurlijk belangrijk om op deze zaken te letten bij het zoeken naar een seniorenwoning maar zonder aanbod van dit soort woningen komt u natuurlijk nergens. Als je bijvoorbeeld gaat kijken voor een seniorenwoning in Eindhoven dan zal deze lastiger te vinden zijn dan in bijvoorbeeld een dorp. Dit heeft onder andere te maken met de groeiende vergrijzing, dit zorgt voor een afname van het aanbod van seniorenwoningen. Het is daarom nooit onverstandig om hulp in te schakelen van een specialist bij je zoektocht.

Add a Comment

Your email address will not be published.