Hoe verzorg je je tanden het best?

Ga jij netjes twee keer in het jaar naar de tandarts, maar elke keer dat je komt heb je weer eens gaatjes of iets? Dit schiet voor geen meter op natuurlijk en je wordt er ook zeker niet vrolijk van. Maar hoe zorg je er nu voor dat dat niet gebeurd en hoe verzorg je dus je tanden op de beste manier? Dat komt in deze blog aan bod.

Goede mondhygiëne

Goed zorgen voor je tanden is belangrijk, niet alleen voor het behoud van je tanden maar het is ook wel lekker fris als je niet zo’n stinkadem hebt als je met andere mensen staat te praten. Maar hoe zorg je hiervoor? Een paar korte tips die je daarbij vast zullen helpen, zijn:

  • poets minimaal 2 keer per dag, 2 minuten lang,
  • vergeet je tong niet te poetsen,
  • poets met een elektrische tandenborstel,
  • gebruik tandpasta met fluoride,
  • gebruik flosdraad, tandenstokers en ragers.

Dit alles zorgt er meestal al voor dat je bij de volgende tandarts beurt geen gaatjes zal hebben. Misschien lijkt het nu voor jou alsof het een hele waslijst is, maar dit valt reuze mee. Het tandenpoetsen zelf ben je namelijk het langst mee bezig hoor.

Bezoek een tandarts

Het is belangrijk om regelmatig, dus eigenlijk twee keer per jaar, naar een tandarts te gaan. Een tandarts helpt jou namelijk, naast hoe je je tanden verzorgd, om je tanden en tandvlees gezond te houden. Een tandarts kijkt niet alleen of jij gaatjes hebt, maar kijkt ook naar tandplak en tandsteen en wanneer hij/ zij dit bij jou aantreft, zullen ze het zelf schoonmaken en wanneer ze daar geen tijd voor hebben sturen ze je naar een mondhygiënist. Ben je nog op zoek naar een goede tandarts? Woon je in de buurt van Gouda? Maak dan eens een afspraak bij Tandarts Gouda en zij helpen jou om je gebit zo mooi en gezond mogelijk te houden! Zij kunnen alles voor jou doen wat er maar nodig is, niks is te gek voor ze want voor elke behandeling kan je bij ze terecht! Ook wanneer je wittere tanden wilt, om allerlei redenen kunnen ze namelijk best wel geel worden in de loop der jaren, kun je bij Tandarts Gouda terecht. Zij bleken je tanden en ze zijn weer mooi wit zoals ze vroeger waren.

Add a Comment

Your email address will not be published.