De Verzekering Helpt bij een Hospice

Het kan fijn zijn om je laatste maanden of weken in een hospice door te kunnen brengen. Daar zijn ze erin gespecialiseerd om je zo goed mogelijk te verzorgen en eventueel lijden zoveel mogelijk te verlichten. Helaas kan een hospice best duur zijn. Toch wil je de laatste fase zo goed mogelijk kunnen afsluiten. OHRA en andere verzekeringen kunnen je hierbij helpen. Maar op wat voor een manier kan een verzekering nou eigenlijk bijspringen? Kunnen zij echt wat bijdragen aan de kosten die een hospice met zich meebrengt? En wat komt hier dan bij kijken? Hieronder hebben we even wat dingen op een rijtje gezet.

Bijdrage aan Verblijf

Vanaf het moment dat de huisarts aangeeft dat de levensverwachting wel eens minder dan drie maanden zou kunnen zijn kun je in aanmerking komen voor zorg in een hospice. Veel verzekeringen vergoeden deze zorg of dragen hier ten minste aan bij. Bij niet alle verzekeringen zit palliatieve zorg in het basispakket of is het maar beperkt. Bekijk dus goed wat je verzekering wel of niet vergoed. Als palliatieve zorg van huis nog niet direct nodig is en je nog in de oriƫnterende fase zit omdat je denkt dat je het in de toekomst nodig gaat hebben, dan heb je misschien nog de tijd om te onderzoeken of je eventueel nog een aanvullend pakket af kunt sluiten en of je misschien beter helemaal van verzekering zou moeten veranderen. Vooral in de laatste fase verdien je immers de allerbeste verzorging die je kunt krijgen.

Vergoeding van Medicatie

Natuurlijk heb je ook de juiste medicatie nodig Soms is dit medicatie die je al een tijd inneemt terwijl er soms nieuwe medicatie nodig is om het je wat gerieflijker te maken. Uiteraard worden die medicijnen ook in een hospice gewoon door je verzekeraar vergoed. Dit is niet anders dan wanneer je de medicatie thuis zou slikken. Ook hierin zit verschil tussen verzekeringen. Niet iedere verzekering zal dezelfde medicatie vergoeden en je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je de medicatie krijgt die je nodig hebt. Wat onderzoek doen naar wat de juiste zorgverzekering voor jou is kan dus best de moeite lonen. Als je nog de tijd hebt kun je ook alvast eens kijken of je verzekering wel alle medicatie vergoed die je misschien nodig zou kunnen gaan hebben.

Een Uitvaartverzekering

Natuurlijk wil je er eigenlijk nog niet aan denken, maar het is wel aan te raden om een uitvaartverzekering te hebben. Daarmee worden de kosten van een begrafenis of crematie in ieder geval voor een deel vergoed. In sommige gevallen wordt de uitvaart zelfs helemaal gedekt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over of je wel genoeg gespaard hebt en of niet alle kosten voor je nabestaanden zullen zijn. Let wel goed op of inderdaad alles vergoed wordt of dat er een aanvullende polis moet worden afgesloten.

Je verzekering kan dus best een hoop voor je doen. Ook zij willen dat je laatste weken of maanden zo prettig mogelijk kunnen zijn met de beste verzorging en alle liefde van vrienden en familie.

Add a Comment

Your email address will not be published.